Antikolt tükör készítés

Részletek

Az egyedi antikolt tükör készítésénél arra a látványra törekszem, mint amikor a régi tükrökön lévő ezüst oxidálódott, ezt a látványt hozom létre az üveg teljes felülétén, ezáltal ezeket a hatásokat modern környezetbe helyezem.

Az utóbbi években az antikolt tükörüveg egyre népszerűbb anyaggá vált a nemzetközi belsőépítészek és építészek körében. Ez azt eredményezte, hogy művészi, egyedi megjelenésű márványosan foltos tükrök, akár a nappali vagy fürdőszobai falburkolatként, konyhai hátfalként is megjelennek.

A tükör valójában egy üveglap, amelynek a hátoldalára felvitt vékony fényes ezüst vagy vörösréz fém réteg teszi lehetővé az előtte levő tér teljes reflexióját. Üveget vegyi úton 1843-ban borítottak először ezüst réteggel.

Az első munkáim sikere folytán fordultam az antikolt hatású tükrök készítése felé.

A kémiai eljárás során 99,9%-os ezüstöt viszek fel az üveg felületére. A különböző vegyszerek egymással reakcióba lépnek, ezeket a kémiai folyamatokat kihasználva hozom létre a különböző hatású egyedi, foltos, pöttyös tükröződő bevonataimat.

Mindegyik antikolt tükröm más és más karakterű, egyedi, különleges darab.

A kivitelezést mindig pontos helyszíni felmérés előzi meg, mely alapján készül a gyártmányterv. A bevonat felrakása előtt a méretezett tervek szerint készül az üveg vágása, élcsiszolása, kapcsolók helyeinek kifúrása, edzése majd ezek után kerül rá az egyedi ezüst bevonat. A sérülékeny bevonatot a hátsó oldala felől több rétegben felhordott lakk és festék bevonat védi a felületi sérülések ellen.

Alkalmazási területei:

  • magánlakás: előszoba, gardrobe, nappali, fürdőszoba falburkolat, konyha hátfal, asztal, szekrény elem
  • szálloda, étterem, kávézó, üzletek

Az általánosan alkalmazott foncsorozható üveg méret: max. 600x1200mm, de felárral készülhet ennél nagyobb, egyedi méretekben is.

Különböző üvegvastagsággal, és -minőséggel választható (4; 5; 6; 8mm üvegvastagsággal, illetve ezek laminálásával)

Konyha hátfal készítésnél 5-6 mm edzett üveg ajánlott.

Választható üveg típusok:

  • Float,
  • ultra clear
  • Parsol (kék, zöld, bronz, szürke)
  • hengerelt, mintás
  • kézi antik

Az üveg élcsiszolása:

  • K, C profil
  • fazetta

Galéria

Árajánlat kérés

(A küldés gomb megnyomásával automatikusan elfogadja az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót)

2 + 4 =